橙新聞

曾因恐懼不敢公開 小肥勇敢宣佈出櫃:我想坦白

文:Hin

現年44歲的男歌手小肥(徐智勇)入行13年甚少緋聞,卻因以前於微博關注多位大隻男而被懷疑是同性戀,當時他否認同志身份,不過日前他接受陳志雲Youtube頻道節目《Stephen.傾》訪問,突然宣佈出櫃!

曾因恐懼不敢公開 小肥勇敢宣佈出櫃:我想坦白

小肥喺陳志雲嘅節目中承認性取向(Instagram圖片)

節目將於今晚(13號)播出,有傳媒公開部分訪問內容,節目中陳志雲問小肥被記者問及是否同志時如何迴避,小肥略顯慌張回應:「未準備好,其實一路都驚,心裏面有啲負擔……我一直到28歲先確定某啲嘢,28年嚟我都一直否定緊自己某啲嘢,習慣咗同埋恐懼,自己都驚咗某啲嘢,如果承認咗會點呢?」

曾因恐懼不敢公開 小肥勇敢宣佈出櫃:我想坦白

小肥直認一直恐懼,唔敢公開性取向(Instagram圖片)

小肥憶述2017年製作專輯《睡前服》時,監製康家俊指主題是「坦白」,他聽後覺得應該在歌中帶一點意思,決定要坦白:「佢哋都有問我,如果他朝一日,記者再問你會點呢?我想坦白,但係好難衝破,唔知點解。」

曾因恐懼不敢公開 小肥勇敢宣佈出櫃:我想坦白

不過小肥覺得係時候要行呢一步(Instagram圖片)

當陳志雲問到小肥是否承認自己的性取向時,小肥點頭說:「係呀!」但他坦言未準備好去面對,卻將第一步給了陳志雲,更指當陳志雲問到時無法迴避,覺得是時候要走這一步。至於訪問中小肥亦數度流淚,詳情要留待今晚節目播出。

小肥今早於社交網發文,留言:「驚魂未定……嚇親大家,唔好意思。仲好緊張,但我自豪。」

曾因恐懼不敢公開 小肥勇敢宣佈出櫃:我想坦白

小肥留言話自己好緊張,但佢自豪(Instagram圖片)

責編:EK

編輯:Hin

編輯推薦

譚詠麟大讚《反黑路人甲》 稱王浩信角色係「子華星爺混合體」

「校長」譚詠麟過往曾多次點名提攜後輩,可惜經他「加持」的後輩如關楚耀、林欣彤、Mr.等星途都一般,僅得Gin Lee打破「宿命」,而譚詠麟亦因而被恥笑是「燈神」,而他繼日前大讚衛詩新歌不俗,可惜卻認錯對方做...

2020-08-12 17:03

有米男友越洋表愛意 陳喬恩晒花:有事沒事去買花送給她

陳喬恩因參加內地真人騷《女兒們的戀愛》,與馬來西亞富二代曾偉昌撻著,雖然男方細女方9年,但二人感情要好。日前,曾偉昌更越洋表愛意,送女友鮮花,令陳喬恩開心不已。

2020-08-12 16:25

緊急切除左邊輸卵管 陳柏宇老婆拍片剖白宮外孕流產之痛

歌手陳柏宇與太太符曉薇(Leanne)婚後育有女兒Abigail,而Leanne一直希望為女兒生多一個弟弟或妹妹,不過她日前拍片自爆6月時小產!

2020-08-12 15:09

熱門評論

已複製連結